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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha :  14/10/2014
Actualizado :  07/11/2019
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  BRAMBILLASCA, S.; BRITOS, A.; DELUCA, C.; FRAGA, M.; CAJARVILLE, C.
Afiliación :  MARTIN FRAGA COTELO, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay./Departamento de Microbiología, Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable, Montevideo, Uruguay.
Título :  Addition of citrus pulp and apple pomace in diets for dogs: influence on fermentation kinetics, digestion, faecal characteristics and bacterial populations.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Archives of Animal Nutrition, v. 67, n. 6, p. 492-502, 2013.
ISSN :  1745-039X.
DOI :  10.1080/1745039X.2013.857079.
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 26 July 2013/ Accepted 4 October 2013.
Palabras claves :  FERMENTACIÓN INTESTINAL; HECES; PULPA DE CITRUS; PULPA DE MANZANA.
Thesagro :  ALIMENTACIÓN; BACTERIAS; DIGESTIBILIDAD; DIGESTIÓN; FIBRA; FLORA INTESTINAL; PERRO.
Asunto categoría :  L51 Fisiología Animal - Nutrición
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE100489 - 1PXIAP - DDPP/Archives of Animal Nutrition/2013

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Las Brujas. Por información adicional contacte bibliolb@inia.org.uy.
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Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas.
Fecha actual :  21/02/2014
Actualizado :  25/06/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 2
Autor :  CORBELLA, E.; COZZOLINO, D.
Afiliación :  EDUARDO DANIEL CORBELLA GONZALEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Classification of the floral origin of Uruguayan honeys by chemical and physical characteristics combined with chemometrics
Fecha de publicación :  2006
Fuente / Imprenta :  LWT-Food Science & Technology , 2006, 39 (5): 534-539
ISSN :  0023-6438
DOI :  10.1016/j.lwt.2005.03.011
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 23 September 2004 / Received in revised form 24 February 2005 / Accepted 8 March 2005. Funding text The authors acknowledge the technical assistance of Mr. G. Ramallo and M. Maidana at the Apiculture Project (INIA La Estanzuela) for the honey chemical analysis and the beekeepers that provided the honey samples. The work was supported by Instituto Nacional de Investigacion Agropecuaria (INIA), Uruguay. Suggestions and comments by editorial reviewers are gratefully acknowledged.
Contenido :  Abstract View references (38) This study reports both the chemical and physical characterization of honey samples produced in Uruguay and the classification of honeys by floral origin using chemometrics. Moisture (M), pH, electric conductivity (EC), hydroxymethyl-2-furaldehyde and colour composition were analysed. As well as composition, classification of honey samples from different floral origins namely pasture (n=6), Eucalyptus spp. (n=6), Citrus spp. (n=5), Baccharis spp. (n=5), multifloral (n=2) and others (n=6) was attempted using principal component analysis and linear discriminant analysis. All the honey samples were found to meet the international specifications for the chemical parameters evaluated. The EC, M and pH were the variables that explain the classification of honey samples according to floral origin. More than 80% of the samples belonging to pasture, Citrus spp. and Baccharis spp. honeys were correctly classified according to its floral origin. Further studies are needed in order to investigate the effect of other floral and geographical (region) to provide a robust model to classify honey samples. © 2005 Swiss Society of Food Science and Technology. Published by Elsevier Ltd. All rights reserved.
Palabras claves :  CHEMICAL COMPOSITION; HONEY; Linear discriminant analysis; MULTIVARIATE ANALYSIS; PRINCIPAL COMPONENTS; URUGUAY.
Thesagro :  MIEL.
Asunto categoría :  --
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB12812 - 1PXIAP - DDPP/LWT - Food Sc.&Tech./2006
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